6 handige weetjes over Sevilla!

Ga je binnenkort naar Sevilla? Als échte local ontdek ik altijd weer nieuwe kanten van Sevilla. De handigste weetjes deel ik graag met jullie!

1. Mucho calor

Sevilla is een van de warmste steden van Europa. In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot zo’n 45 graden. De meeste Sevillanen trekken dan de stad uit richting zee. De beste tijd voor een trip is april, mei of september, oktober. Maar ook in de winter is het goed toeven en is het overdag niet onder de 14 graden. In Sevilla is het bijna altijd zonnig. Het is in de winter ook een stuk minder druk bij de populaire bezienswaardigheden.

2. Hola miarma

De Sevillanen zijn dol op het gebruiken van koosnaampjes. Zo hoor je om de haverklap: guapa of guapo (knapperd). Een willekeurige vreemde kan tegen je zeggen: gracias mi hija. Letterlijk betekent dit ‘bedankt mijn dochter’ maar moet worden opgevat als ‘bedankt meid’. De meest typische van allemaal is het woord miarma. Dat is een samenvoeging van mi alma (mijn ziel). Van de ‘l’ wordt een ‘r’ gemaakt. Anders dan je zou denken is dit woord niet alleen bedoeld om tegen je geliefde te zeggen.

3. Terrazas

Sevilla heeft wegens het aangename klimaat ontzettend veel dakterrassen. Daar geniet je van spectaculaire uitzichten in combinatie met een lekker drankje. Doe de rooftop tour voor deze unieke ervaring. In de lente en zomer heb je bovendien ontzettend leuke openlucht discotheken (terrazas de verano). Deze zitten in en rondom het María Luisa park. In Sevilla gaat jong en oud uit. Iedereen kan zich vertonen in hippe clubs of cocktailtenten. Vergeet niet wat leuks aan te trekken want overdressed kennen ze in Sevilla niet.

4. Flamenco vibes

Sevilla is de geboortestad van de flamenco. De passievolle kunstvorm staat op de Werelderfgoedlijst. Door de stad zijn verschillende tablaos te vinden waar shows worden gegeven. Daar komen alle facetten van de flamenco aan bod: zang, dans, gitaar en ritme. Voor spontane flamenco vibes moet je in de wijk Triana zijn. Het komt vaak voor dat opeens iemand een gitaar pakt of gaat zingen. Dit speelt zich wel pas af na middernacht. Boek een leuke flamenco tour of workshop en maak kennis met deze kunstvorm.

5. No sangría

Vergeet sangría. De gemiddelde Sevillaan zal dit nooit bestellen op het terras. Het is inmiddels meer een drankje voor toeristen. Wil je de echte local drank dan bestel je tinto de verano (zomer rode wijn). Dat is rode wijn met een speciale citroenfrisdrank. In Sevilla mixen ze wijn vaak met frisdrank, rum of sinaasappel. Deze wijnmixjes zijn zeker de moeite waard om te proeven! Met de Tinto Wijntour maak je kennis met dit heerlijke drankje.

6. Sevilla underground

Sevilla is een stad van tradities: stierenvechten, flamenco en siësta. Maar in Sevilla bestaat ook een groot alternatief circuit. Ontdek de hipster kant van Sevilla! Rondom het plein Alameda de Hércules vind je o.a. jazzcafés, lokale markten, fusion tapas restaurants en vintage winkels. Je kan deze alternatieve kant gaan ontdekken met een fietstour, want fietsen in Sevilla is een échte aanrader!

 

Sabine Verschuren – Viva Sevilla Tours

4 Comments

Add yours →

 1. John van Gompel 14 februari 2019 — 22:11

  Vanmiddag een erg leuke en gezellige alternatieve fietstocht door Sevilla gehad. We hebben leuke ideeën opgedaan voor de rest van onze vakantie. Sabine heeft een leuke fietstocht voor ons in elkaar bedacht.

 2. John van Gompel 14 februari 2019 — 22:11

  Vanmiddag een erg leuke en gezellige alternatieve fietstocht door Sevilla gehad. We hebben leuke ideeën opgedaan voor de rest van onze vakantie. Sabine heeft een leuke fietstocht voor ons in elkaar bedacht.

 3. Een geweldige manier op de fiets met Sabine de stad Sevilla te ontdekken en je de mooiste tapas lokatie te laten zien.
  Als je wat meer wilt weten over de Flaminco dans weet Sabine daar alles van en neemt je mee naar het mooiste optreden.
  Wij hebben genoten.

  Wim & Ineke

 4. Een gezellige fietstour door Sevilla met een leuke gids. Dit was een goed begin van onze stedentrip. De passie voor de flamenco van Sabine bracht ons ’s avonds bij een flamenco show. De uitleg over de flamenco zorgde voor een gezellige avond.
  Christ & Henriëtte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s